DFA

Sortering af fisken

 

Der er ikke behov for isolerede kasser i vores hurtige og ubrudte transportkæde,"

siger Michael Lodahl fra Danske Fiskeauktioner (DFA) i Jylland, Danmark. DFA har investeret i 832 Dolav Ace plastkar. Platkarne, der er fremstillet i HDPE, har solid bund og væg. Afhængigt af fangstens størrelse transporterer DFA mellem 20 og 200 tons rødspætter i Dolav-plastkar om ugen fra sine kølelagre i Thyborøn, Hvide Sande og Thorsminde til kunder i Danmark, Tyskland og Holland med godt 500 kilo fisk i hver kasse.

"Når DFA's internetauktion er færdig, sorterer vi fiskene i
Dolav-plastkar og eksporterer dem hovedsageligt til filetering. Danske fiskeauktioner er meget tilfredse med kvaliteten af Dolav's plastkar. Vi har ikke behov for isolering, da transportkæden i dag sker med høj hastighed og er så effektiv."

"Dolav plastkar holder lige så længe som de gamle isolerede plastkar, og de har den fordel, at isoleringsmaterialet i midten af kassevæggene ikke bliver kontamineret. Hvis vi har et ødelagt plastkar, er de meget nemme at reparere, før de sættes tilbage i produktionen igen," siger Michael Lodahl.

 

Højere nyttelast, lavere vægt og lavere omkostninger...

En vægt på 36,5 kg, hvilket kun er halvdelen af vægten på isolerede plastkar med samme kapacitet, giver Dolav Ace en stigning i nyttelasten på 7-8 %. Ace koster også kun ca. halvdelen af det typiske isolerede plastkar, og med dens lange levetid er den pengene værd i mange år.

Siden DFA begyndte at bruge Dolav Ace-plastkar i marts 2012 er der ikke sket nogen brud på deres fiskekasser. DFA ved, at en hvilken som helst skade kan repareres, så en ødelagt kasse kan hurtigt vende tilbage til driften i fuld hygiejnisk stand. Dolav Ace er faktisk blevet vurderet som værende 'hygiejnisk design' af uafhængige forskere inden for fødevarevidenskab og -teknologi ved Campden

 

Lukket retursystem

Biprodukterne af fiskebearbejdningen returneres til Danmark i DFA's Dolav-plastkar og bliver brugt i andre fabrikker til dyrefoder og fiskemel. Dolav-plastkar kommer retur, og DFA vasker dem og gør dem klar til næste cyklus af fiskeeksportdistributionen til Holland og Tyskland.

Dolav Denmark 108

Lukket retursystem